aigua clara
AIGUA CLARA
LA NOSTRA COOPERATIVA
PRODUCTES
CAMPANYA TARONJA
ACTIVITATS
‣ Tallers
‣ Xerrades i Activitats
PUNTS DE VENDA
CONTACTAR
Contingut dels Tallers

Per què aquests tallers?
La Cooperativa de Consum responsable i Ecològic Aigua Clara, des de els seus inicis als anys 80, ha dedicat molt de temps a la divulgació de l’alimentació ecològica responsable i conscient. En la última dècada a la botiga de la cooperativa en Alberic (Ribera del Xúquer), hem continuat donat informació dels nostres cultius de temporada, així com assessorament de tots els productes relacionats amb l’alimentació i la seua utilització, creant un espai de referència, on es poden trobar fruites i verdures ecològiques de producció pròpia, i també, tots els productes necessaris per a l’alimentació de tota la família (envasats, farines, pa, cereals, llegums, cosmètica, productes de neteja, begudes etc.).
  Aquest últim any, més enllà dels nostres consumidors/es habituals, hem observat una gran demanda en diferents sectors de la societat, per la necessitat de fer un canvi en la seua dieta, preocupats per saber que menjar i com preparar-ho.
  Es per això que des de juny de 2013 començarem a impartir els taller de “Alimentació amb Consciència”, ampliant el nostre treball informatiu, facilitant a totes les persones interessades, un espai d’expressió que permet la possibilitat de iniciar el canvi.
 
El Canvi comença en l’alimentació
Molt de temps ha passat des que les dones i els homes recol·lectors i caçadors convertiren l’agricultura en una pràctica per a obtenir el menjar.
Tenir el cultiu al seu abast, va fer possible els assentament sedentaris, potenciant les relacions socials, culturals i gremials. Aquestes societats no tenien necessitat de desplaçar-se, obtindre el menjar al costat de casa, es donava la seguretat de tenir les necessitats bàsiques cobertes.
Durant milers d’anys la humanitat i les pràctiques agrícoles i de ramaderia han estat vinculades a la natura. Molts rituals s’han realitzat per a donar gràcies a la Mare terra per proveir-nos dels aliments.Aquest agraïment a hores d’ara queda molt lluny, tant lluny, que molts de nosaltres per no saber, no sabem res.
No sabem on es cultiven els aliments que ingerim, tampoc ens expliquen les tècniques emprades en la seua producció, no tenim seguretat de consumir productes en qualitat de nutrients.
Així que els aliments s’han fet viatgers, i ens arriben de milers de quilòmetres fins arribar a les nostres taules. Aquests productes quilomètrics són el resultat del negoci de les gran empreses agroalimentàries, immerses en un sistema econòmic de lliure mercat, on l’objectiu principal són els interessos d’aquestes empreses.
Si no som conscients del que està passant, no podrem ser lliures per retrobar-nos de nou en la natura, recuperar aquest vincle tant necessari de subsistència. Poder menjar aliments del nostre entorn, respectuosos amb el medi i tots els esser vius, i saludables per a nosaltres.

Objectius del Taller
El principal objectiu que ens ha motivat a fer aquest taller, es la preocupació de fer fàcil el que sembla difícil. Parlarem de conceptes bàsics i senzills, però no per això menys importants. L’observació en el treball de la terra i la inquietud que ens caracteritza per aprendre i formar-nos cada dia, fan que utilitzem la nostra experiència per compartir els coneixements.
En aquest taller pretenem ampliar els nostres serveis i contribuir a la informació alimentària, per aquelles persones que tenen necessitat d’aquesta demanda.
Ens donarem per satisfets, si en acabar el taller, hem contribuït a fer-vos més conscients de la importància de l’alimentació ecològica i saludable.

  Contingut dels Tallers teòrics
Hem preparat dos tallers, de una durada de 2 hores cadascún
1er.Taller:
1.1 Sabem el significat d’Alimentació, Nutrició i Dieta?
1.2 Proteïnes, Carbohidrats i Verdures, proporcionalment en el nostre plat.
1.3 Les algues (les verdures de mar) i la importància en la obtenció de minerals.
1.4 Què és un gra de vida? I com afecta a la nostra energia vital.
1.5 Explicarem com fer el canvi en la alimentació, d’una forma progressiva.
2on.Taller:
1.1 Com cultivar per tenir productes nutritius.
1.2 La llei de la natura i els seus cicles.
1.3 Salud i equilibri.
1.4 Mostrarem i explicarem els productes alimentaris: cereals per coure o fer pa, proteïnes vegetals, algues, condiments i ferments, edulcorants, llavors i fruits secs.

Impartirà els tallers: Pepa Conde i Domingo

Tallers impartits en altres llocs: Col·legis, associacions, grups de consum etc: El preu serà consensuat, segons la durada dels tallers, el contingut i els participants.